Contact

Spang, Texel


Wijzigingen op de site

In de loop van de zomer en najaar zijn een aantal grote wijzingen door gevoerd op deze site. Naar aanleiding van een bezoek aan de Lithse eendenkooi, bij Diel van Helvoort, Hans de Jong en Noud Sommers is een historisch onderzoek gestart naar deze kooi. Tijdens het onderzoek kwam ook veel materiaal van andere kooien in oostelijk deel van Noord-Brabant naar boven. Materiaal wat niet kon blijven liggen. Aan de hand van de registraties van 1814 tot 1955 en historische topografische kaarten konden heel wat kooien gelokaliseerd worden

. Den Duyl

Het bleef niet alleen bij oostelijk Brabant, ook het Land van Heusden en Altena kwam aan de beurt. Op bovenstaande illustratie is de polder Den Duyl te zien. Het aantal eendenkooi locaties beloopt de 40.

Veen, Pompveld
Veen, Pompveld

Dit alles maakte het noodzakelijk om Noord-Brabant in de navigatie een eigen plek te geven. De komende weken wordt zoveel mogelijk materiaal on-line gezet.

___________________ 

Een kijkje in een eendenkooi

Eendenkooien zijn meestal gesloten, maar open voor het publiek in het kader van Open Dagen, excursies en andere evenementen. Kijk op de pagina 'Op bezoek' voor meer eendenkooien die bezoekers ontvangen.

Kloosterkooi

___________________________

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice