Contact


Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van het onderzoek?
Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief  ‘Nederlandse eendenkooien’

Bij de opgave voor de nieuwsbrief gaat u akkoord met het beschikbaar stellen van uw naam en e-mailadres, uitsluitend voor de ontvangst van de nieuwsbrief.

Over deze website

Als uitvloeisel van het hier naast beschreven samenwerkingsverband is deze site wat veranderd. De zelfstandige site gelderse eendenkooien is opgenomen in deze site onder Gelderland. Ook dit is een 'groeisite', dat wil zeggen dat in de loop van twee jaar nagenoeg alle bestaande kooien, kooi-relicten en verdwenen kooien hier te vinden zullen zijn. Op dit moment is de hoofdmoot nog Gelderland en Noord-Brabant en wordt er hard gewerkt om voor de andere provincies meer materiaal te  verkrijgen en te publiceren. Mocht u eigenaar, pachter, vrijwilliger of anderzins betrokken zijn bij een eendenkooi en het op prijsstellen een uitgebreide vermelding op deze site te krijgen neem dan contact op via het contactadres onder aan deze pagina.

_______________________ 

2020

Het jaar van de wilde eend

wilde eend

Hoe kan het dat een van onze bekendste watervogels al jarenlang in aantallen achteruit gaat? In 2020 krijgen we de kans de Wilde Eend eens goed onder de loep te nemen. Vogelbescherming en Sovon hebben 2020 namelijk uitgeroepen tot Jaar van de Wilde Eend. Lees meer hierover op Natuurbericht via onderstaande link.

Het jaar van de Wilde Eend

Ook in 2020 is het van belang om mee te werken aan het onderzoek via de kuikenkteller van www.erikkleyheeg.nl 

Het project loopt via Citizen sience hetgeen betekend dat data over de wilde eend, in dit geval de eendenkuikens, door zoveel mogelijk mensen in de publieke ruimte worden verzameld. Dit kan door melding via zijn website of met de kuiken teller app. 

Eend met kuikens

_____________________

 Eerdere artikelen

In deze rubriek vindt u linken naar eerder verschenen artikelen. De artikel staan in 'Archief'

 Essentaksterfte treft ook eendenkooien

Eendenkooien en windmolens

Leidsche Hoeven, schakel tussen Mariënwaerdt en Regulieren

_________________________  

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice